Süss élesztős és kovászos kelt tésztákat akár egy profi!
Japán tangzhong technikával készülő szuperpuha kelt tészták kovásszal és élesztővel, nem csak húsvétra
-Válj a kalácskészítés és fonás feketeöves mesterévé! –
Ezen a kurzuson csupa hétköznapi alapanyagból, bármilyen átlagos konyhában elkészíthető, de annál izgalmasabb péksüteményt sütünk.
Várunk szeretettel akkor is, ha már dolgoztál kelt tésztával és átlátod a kovászolás alapjait, de a csodás tekercseket és fonatokat e készségek ismerete nélkül is meg fogod tudni csinálni!
Amit a workshopon el fogunk készíteni:
– Szuperpuha foszlós kovászolt kalácsot (különböző, izgalmas fonási technikákkal)
– A világ legpuhább szendvicskenyerét, a Japán Hokkaido kenyeret tangzhonggal
– Kardamomos-fahéjas csomókat
– Diós-lekváros-csokis zserbó ihlette „szétszedős” kalácsot
– A világ legpuhább szendvicskenyerét, a Japán Hokkaido kenyeret tangzhonggal
– Kardamomos-fahéjas csomókat
– Diós-lekváros-csokis zserbó ihlette „szétszedős” kalácsot
Technikai tudásod alábbiakkal gazdagíthatod a kurzuson:
– Az extra foszlós kelt tésztákhoz elengedhetetlen japán tangzhong technika elmélete és gyakorlata
– A tökéletes és szimmetrikus tésztaszálak készítése, szabályos kalács fonatokhoz
– Beszélgetünk arról, érdemes-e édes tésztákat kovásszal készíteni
– Végig megyünk azon, hogyan finomhangold a már meglévő kovászodat, ha kenyér helyett édes kelt tésztát szeretnél sütni vele
– Kapsz majd rengeteg gyakorlati és elméleti tanácsot a kelt tészták kovásszal és/vagy élesztővel sütéséhez
– A tökéletes és szimmetrikus tésztaszálak készítése, szabályos kalács fonatokhoz
– Beszélgetünk arról, érdemes-e édes tésztákat kovásszal készíteni
– Végig megyünk azon, hogyan finomhangold a már meglévő kovászodat, ha kenyér helyett édes kelt tésztát szeretnél sütni vele
– Kapsz majd rengeteg gyakorlati és elméleti tanácsot a kelt tészták kovásszal és/vagy élesztővel sütéséhez
Amire számíts:
• A kelt tésztát nem lehet siettetni, így egy átlagos, 2-3 órás főzőtanfolyam helyett most 4-5 órás kurzusra készülj!
• A kalácskészítés hosszadalmas folyamat. Két munkafázis között azonban nem fogunk unatkozni, mert rengeteg elméleti tudást osztok majd meg veletek! Az óra egy részében jegyzetelni is fogunk.
• Az órán kelesztés és sütés közben elfogyasztunk egy kellemes előhúsvéti vacsorát.
• A kurzus kötetlen hangulatú, de nagyon informatív és elsősorban azoknak ajánlom, akik valóban szeretnének tanulni is.
• A kalácskészítés hosszadalmas folyamat. Két munkafázis között azonban nem fogunk unatkozni, mert rengeteg elméleti tudást osztok majd meg veletek! Az óra egy részében jegyzetelni is fogunk.
• Az órán kelesztés és sütés közben elfogyasztunk egy kellemes előhúsvéti vacsorát.
• A kurzus kötetlen hangulatú, de nagyon informatív és elsősorban azoknak ajánlom, akik valóban szeretnének tanulni is.
Ha szeretnél, az óra végén vihetsz haza egy adag Házisáfrány féle kovászt.
Oktató: Déri Szilvia, Házisáfrány, blogger, újságíró, a Főzni szexi, Kovászkaland és Édes, foszlós, kovászos című könyvek szerzője
Helyszín: Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház
Időpont: 2023. április 3., 16:00-től 20:00-ig
A tanfolyam ára: 35 000 Ft
A Tanfolyam minimum 10, maximum 12 fő esetén indul.
Jelentkezés: sales@malomeskacsa.hu
Helyszín: Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház
Időpont: 2023. április 3., 16:00-től 20:00-ig
A tanfolyam ára: 35 000 Ft
A Tanfolyam minimum 10, maximum 12 fő esetén indul.
Jelentkezés: sales@malomeskacsa.hu