Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the instagram-feed domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/malomeskacsa.hu/wp-includes/functions.php on line 6115
Süss élesztős és kovászos kelt tésztákat akár egy profi! - Malom és Kacsa

Date

2023 Apr 03
Expired!

Time

16:00 - 20:00

Süss élesztős és kovászos kelt tésztákat akár egy profi!

Japán tangzhong technikával készülő szuperpuha kelt tészták kovásszal és élesztővel, nem csak húsvétra
-Válj a kalácskészítés és fonás feketeöves mesterévé! –
Ezen a kurzuson csupa hétköznapi alapanyagból, bármilyen átlagos konyhában elkészíthető, de annál izgalmasabb péksüteményt sütünk.
Várunk szeretettel akkor is, ha már dolgoztál kelt tésztával és átlátod a kovászolás alapjait, de a csodás tekercseket és fonatokat e készségek ismerete nélkül is meg fogod tudni csinálni!
Amit a workshopon el fogunk készíteni:
– Szuperpuha foszlós kovászolt kalácsot (különböző, izgalmas fonási technikákkal)
– A világ legpuhább szendvicskenyerét, a Japán Hokkaido kenyeret tangzhonggal
– Kardamomos-fahéjas csomókat
– Diós-lekváros-csokis zserbó ihlette „szétszedős” kalácsot
Technikai tudásod alábbiakkal gazdagíthatod a kurzuson:
– Az extra foszlós kelt tésztákhoz elengedhetetlen japán tangzhong technika elmélete és gyakorlata
– A tökéletes és szimmetrikus tésztaszálak készítése, szabályos kalács fonatokhoz
– Beszélgetünk arról, érdemes-e édes tésztákat kovásszal készíteni
– Végig megyünk azon, hogyan finomhangold a már meglévő kovászodat, ha kenyér helyett édes kelt tésztát szeretnél sütni vele
– Kapsz majd rengeteg gyakorlati és elméleti tanácsot a kelt tészták kovásszal és/vagy élesztővel sütéséhez
Amire számíts:
• A kelt tésztát nem lehet siettetni, így egy átlagos, 2-3 órás főzőtanfolyam helyett most 4-5 órás kurzusra készülj!
• A kalácskészítés hosszadalmas folyamat. Két munkafázis között azonban nem fogunk unatkozni, mert rengeteg elméleti tudást osztok majd meg veletek! Az óra egy részében jegyzetelni is fogunk.
• Az órán kelesztés és sütés közben elfogyasztunk egy kellemes előhúsvéti vacsorát.
• A kurzus kötetlen hangulatú, de nagyon informatív és elsősorban azoknak ajánlom, akik valóban szeretnének tanulni is.
Ha szeretnél, az óra végén vihetsz haza egy adag Házisáfrány féle kovászt.
Oktató: Déri Szilvia, Házisáfrány, blogger, újságíró, a Főzni szexi, Kovászkaland és Édes, foszlós, kovászos című könyvek szerzője
Helyszín: Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház
Időpont: 2023. április 3., 16:00-től 20:00-ig
A tanfolyam ára: 35 000 Ft
A Tanfolyam minimum 10, maximum 12 fő esetén indul.
Jelentkezés: sales@malomeskacsa.hu

Leave a Reply