A kovászolt kenyér készítés és kalácsfonás alapjai
Ugye te sem tudsz betelni a frissen sülő kenyér illatával? Te is imádod a „békebeli” kovászolt kenyerek elképesztően ropogós héját és már-már valószínűtlenül puha belét?
És ha most azt mondjuk, te is tudsz ilyet készíteni a saját konyhádban?
És ha most azt mondjuk, te is tudsz ilyet készíteni a saját konyhádban?
Tanuld meg, hogyan süss a saját otthonodban olyan vekniket és cipókat, melyekkel még a sarki pékséget is zavarba hozod!
Tölts el egy szuper délutánt a Tatán, a festői szépségű tóparton, a Malom és Kacsa rendezvényházban, és lesd el Déri Szilvia, Házisáfránytól a tökéletes kovászolás minden titkát! Szuper félnapos program tanulással, evéssel, tésztagyúrással és rengeteg nevetéssel!
Tölts el egy szuper délutánt a Tatán, a festői szépségű tóparton, a Malom és Kacsa rendezvényházban, és lesd el Déri Szilvia, Házisáfránytól a tökéletes kovászolás minden titkát! Szuper félnapos program tanulással, evéssel, tésztagyúrással és rengeteg nevetéssel!
Ezen kurzuson az alábbiakat tanulhatod meg:
– Mindent, amit a kovászkészítéséről, neveléséről és etetéséről tudnod kell
– A kovászolt kenyér elkészítésének összes fázisát
– A kovászolt kenyér szakszerű sütésétnek titkait
– A kovász, a kenyér, a kelesztés és fermentáció kémiáját, és elméletét
– Megismerkedsz a kenyérsütéshez szükséges és ajánlott eszközök szakszerű használatával
– Sütünk a vacsora mellé puha, sós fonott kalácsot
– Meglepetés desszertet is készítünk, „maradék kovászból”
– A kovászolt kenyér elkészítésének összes fázisát
– A kovászolt kenyér szakszerű sütésétnek titkait
– A kovász, a kenyér, a kelesztés és fermentáció kémiáját, és elméletét
– Megismerkedsz a kenyérsütéshez szükséges és ajánlott eszközök szakszerű használatával
– Sütünk a vacsora mellé puha, sós fonott kalácsot
– Meglepetés desszertet is készítünk, „maradék kovászból”
Amire számíts:
• A kovászt nem lehet siettetni, így egy átlagos, 2-3 órás főzőtanfolyam helyett most 5-6 órás kurzusra készülj!
• A kovászolt kenyér elkészítése hosszadalmas folyamat, de az aktív munka viszonylag kevés vele. Két munkafázis között azonban nem fogunk unatkozni, mert rengeteg elméleti tudást osztok majd meg veletek! Az óra egy részében jegyzetelni is fogunk.
• A kovászolt kenyérnek sok idő kell, amíg sütésre alkalmassá válik, így az órán előző nap begyúrt kenyértésztákat sütünk majd ki, míg azt a tésztát, mellyel a kurzus napján dolgoztál, másnap a saját sütődben fogod kisütni!
• Az órán elfogyasztunk egy könnyű, vacsorát, melynek alapját az általatok készített kalács és az általam készített közel-keleti „mezzék” adják.
• A vacsora végén édesség is lesz, mert anélkül semmilyen étkezés nem teljes! Ezt szintén közösen készítjük majd el!
• A kovászolt kenyér elkészítése hosszadalmas folyamat, de az aktív munka viszonylag kevés vele. Két munkafázis között azonban nem fogunk unatkozni, mert rengeteg elméleti tudást osztok majd meg veletek! Az óra egy részében jegyzetelni is fogunk.
• A kovászolt kenyérnek sok idő kell, amíg sütésre alkalmassá válik, így az órán előző nap begyúrt kenyértésztákat sütünk majd ki, míg azt a tésztát, mellyel a kurzus napján dolgoztál, másnap a saját sütődben fogod kisütni!
• Az órán elfogyasztunk egy könnyű, vacsorát, melynek alapját az általatok készített kalács és az általam készített közel-keleti „mezzék” adják.
• A vacsora végén édesség is lesz, mert anélkül semmilyen étkezés nem teljes! Ezt szintén közösen készítjük majd el!
Amit feltétlenül hozz magaddal:
1 db szagtalan mosószerben, vagy szódabikarbónás vízben átmosott, tiszta konyharuha
Amit a tanfolyam végén hazaviszel:
1 db általad készített, megformázott kenyértészta, melyet másnap otthon, az órán tanultak alapján süthetsz ki
1 db kelesztő kosár, hogy a jövendő kenyereidnek legyen miben kelni
1 adag kovász, melyet mostantól te nevelsz majd
1 db általad készített, megformázott kenyértészta, melyet másnap otthon, az órán tanultak alapján süthetsz ki
1 db kelesztő kosár, hogy a jövendő kenyereidnek legyen miben kelni
1 adag kovász, melyet mostantól te nevelsz majd
Oktató: Déri Szilvia, Házisáfrány, blogger, újságíró, a „Kovászkaland” és az Édes, foszlós, kovászos” című könyvek szerzője
Helyszín: Malom és Kacsa
Cím: Tata, Tópart u. 19, 2890
Cím: Tata, Tópart u. 19, 2890
A tanfolyam ára 34.900 HUF
Időpont: 2023. február 6. 16:00-kb. 21:00-ig
Időpont: 2023. február 6. 16:00-kb. 21:00-ig
A Tanfolyam minimum 8, maximum 15 fő esetén indul.
Jelentkezés: sales@malomeskacsa.hu
Jelentkezéskor írd meg a nevet és a címet, amelyre – amennyiben van még hely a workshopra – egy elektronikus számlát fogunk kiállítani, amit 48 órán belül tudsz kiegyenlíteni. Ha nem történik meg az utalás, automatikusan töröljük a jelentkezésed. Előre is köszönjük, hogy figyelsz erre! A már befizetett tanfolyam díja nem visszaigényelhető, de a tanfolyam napjáig átruházható! Amennyiben a tanfolyamra nem gyűlik össze a minimális létszám, és esetleg már befizettél, a tanfolyam díj visszautalásra kerül.