Tata Programok, 2023-as programfüzet

Tata, a vizek városa, nem csak természeti adottságokban gazdag, de izgalmas programokban is. Elkészítettük nektek a 2023-as év nagy tatai programfüzetét, hogy időben nekiláthassatok a kirándulásotok megszervezésének. A Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház hagyományos, de modern ételekkel és frissítőkkel vár titeket egész évben. Amennyiben több napra terveztek, mindenképpen csekkoljátok apartmanjainkat is.


Tavasz Kvaterka

Március 3-4. Péntek- Szombat 17:00-22:00

Álljunk meg egy borra! Idén ismét megrendezésre kerül a Neszmélyi Borvidék évjárat bemutató kóstolója Tatán az Esterházy Pezsgőgyárban. Csatlakozz és kóstold meg meg 25 borász több mint 100 borát! Az eseménnyel kapcsolatos további információkat itt olvashatod.

Tatai Tófutás 2023 

Május 20. Szombat 09:00

Indítsd futással a Szombat reggelt! Válassz a különböző távok és időpontok közül kedvedre. További részleteket itt olvashatsz.


Tatai Patara

Május 26-28.

Utazz vissza az időben a Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivállal! Az esemény alkalmából a Tatai Vár lábánál megelevenedik az 1597. évi történelmi ostrom. Valós eseményeken alapuló csata rekonstrukcióknak lehetünk szem- és fültanúi. Merülj bele a 16-17. század életének mindennapjaiba, próbáld ki magad korabeli mesterségekben, akár akkori ételek készítésében is. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak kicsik és nagyok számára egyaránt. További információkért látogass el a Tatai Patara Facebook oldalára.


Tatai Sokadalom 

Június 16-18.

Tatán a magyar népi kultúra megőrzésére évről évre megrendezik a Tatai Sokadalom fesztivált. A népművészeti fesztivál és egyben találkozó a néptánc együttesek és népzenei koncertek mellett a kézműves termékek és a hagyományos ételek bemutatására összpontosít. Az előadók autentikus néptánc műsorokkal, népzenei koncertekkel, táncházakkal, könnyűzenei feldolgozásokkal és más művészeti ágak bemutatóival várják az idelátogatókat. 

Víz-Zene-Virág Fesztivál 

Június 30-Július 02.

Hazánk legnépszerűbb zenekaraival, fellépőivel, vásárral, tűzijátékkal, valamint különleges és színes kulturális-, virág-, sport- és gyermek programokkal vár mindenkit a 28. Víz, Zene, Virág Fesztivál 2023. június 30. – július 2. között Tatán! Barátok, családok fesztiválja festői környezetben – Tatán, az Öreg-tó körül. A rendezvény egy baráti, családi jellegű összművészeti esemény, mely célja, hogy hangulatával, sokszínűségével felejthetetlen élményt nyújtson Nektek… a tataiak, a kistérség, a régió és az ország különböző részeiről idelátogatók számára. A fesztivál programjai földön, vízen, levegőben egyaránt zajlanak: koncertek, vásári forgatag, vidámpark, gyermek és családi programok, borudvar, tűzijáték, kiállítás és megannyi esemény gondoskodik a hangulatos időtöltésről.


5. Tatai Tóátúszás 

Július 1. Szombat

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Tatai Tóátuszás. Várunk benneteket a rajtnál!


Tatai Regatta

Július 29. Szombat

Tata Beach Sprint Tengeri Evezős Verseny. Sprint kategóriában, több korcsoportban, párhuzamosan három pályán indul a verseny. Rövid, látványos, a partról is jól követhető esemény, az ország minden pontjáról érkező versenyzőkkel. Az eseményen hosszútávú versenyszám is megrendezésre kerül, ami a partvonalról szintén remekül követhető és élvezhető. 


40. Tatai Minimaraton és Félmaraton 

Augusztus 5. Szombat

Fantasztikus környezet, gördülékeny szervezés, kellemes távok- ez jellemzi a Tatai Minimaraton és Félmaratont! Találkozunk a rajtnál!


Barokk Fesztivál 

Augusztus 14-20.

A Barokk Fesztivál célja, hogy Tata csodálatos természeti adottságait, barokk építészeti, művészeti emlékeit bemutatva, az Esterházy család szellemiségének hátterével komplex művészeti programmal gazdagítsa városunk kulturális életét. A helyi művészeti együttesek, intézmények mellett nemzetközi hírű alkotó és előadóművészek is szerepet kapnak a rendezvényen. 


SVÉT Gasztroünnep 

Szeptember 9-10. 

From Stílusos Vidéki Éttermiség Gasztroünnep során a SVÉT tagok az ország minden szegletéből egybegyűlnek, és egyszerre kínálják a vidéki gasztronómia javát, saját alkalmi fogások formájában.


Által-Ér Vízitúra

Szeptember 30. Szombat

Mikoviny Sámuel evezős emlékének megőrzésére szervezett emléktúra az Által-éren.


Tatai Tófutás

Október 14. Szombat

Indítsd futással a Szombat reggelt! Válassz a különböző távok és időpontok közül kedvedre. További részleteket itt olvashatsz.


Öreg-tavi Halászfesztivál

Október 20-22.

The Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál népszerű esemény. A szombati, kora reggeli látványhalászat különleges alkalmat kínál, melyen a nézők megismerhetik a tradicionális halászati eszközöket, a halfogás technikáját.


Tatai Vadlúd Sokadalom

November 25. Szombat

Látogass ki a tatai Öreg-tó partjára, és legyél szemtanúja a madárvonulás lenyűgöző jelenségének. A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madár barátokat, madarászokat. A programok ingyenesek.

Reméljük hasznosnak találtátok a Malom és Kacsa Csapata által összefoglalt tatai programok listáját, és hogy hamarosan vendégül láthatunk benneteket egy kellemes, programokkal és kalandokkal teli nap lezárásaként! Találkozzunk Tatán!