Gerenda rendezvényterem, konferenciaterem

A sikeres céges rendezvény 3 titka + egy extra tipp

A szeptember a második évkezdés, ekkor indul minden esztendő hajtósabb időszaka, az a pár hónap, amit kétszer annyinak érez minden olyan szakember, akinek feladata a céges rendezvények, csapatépítők, szakmai napok és kongresszusok megszervezése. Amikor pedig úgy érzed, hogy mindennel készen vagy, következhet a céges karácsonyi vacsora megszervezése. Vannak azonban olyan alapvető trükkök, amelyekkel szinte biztosra vehető egy vállalati rendezvény sikere! Eláruljuk, hogy mik ezek.

A helyszín

A rendezvénynek otthont adó rendezvényközpont esetében elsődleges szempont, hogy minden irányból jól, könnyen és gyorsan megközelíthető legyen. A Malom és Kacsa rendezvényház az autópályától pár percre található, mégis festői környezetben, a tatai Öreg tó partján várja vendégeit. Fontos még a parkolás. Ha ingyenes, de nincs szabad hely, az nem jó. Amennyiben fizetős a parkolás, de van sok szabad parkoló az pedig a rendezvény büdzséjét terheli, tehát nem költséghatékony. A tatai rendezvényház, melynek a blogját olvasod, viszont mindkettő előnnyel rendelkezik: ingyenes a parkolás és a zárt parkolóban sok-sok szabad hely van.

A rendezvénytermek és a technika

Fontos, hogy a terem mérete megfelelő legyen a munkatársak befogadására. Ahol sok ember tölt együtt hosszabb időt, ott kiemelt fontosságú a megfelelő színvonalú levegő mozgatás, klimatizálás. Biztosan így is lesz, aki fázik, vagy éppen melege van, de ha nincs levegő, az mindenkit zavarni fog, hiszen bágyadtak, fáradtak lesznek. Ha pedig nem érzik jól magukat, akkor nem az elhangzottakra figyelnek, hanem a saját diszkomfort érzetük rabságában szenvednek majd. Ezt pedig érdemes elkerülni.

A technika is fontos, hiszen a megfelelő felbontású projektor és kivetítő szintén láthatatlan módon emeli az esemény színvonalát. Mondjuk ezt azért, mert ha tökéletes a technika, azt mindenki természetesnek veszi, ha viszont recseg a mikrofon, vagy nem éles a kép, az rögtön szemet szúr.

Az ételek-italok

Minden rendezvény alapjai az enni és inni valók, azok minősége és mennyisége. Amennyiben egész napos a rendezvény, akkor érdemes egy üdvözlő itallal, kávéval és néhány szendviccsel köszönteni az érkezőket. Ebéd előtt tanácsos egy délelőtti kávészünet, ahol fontos, hogy ha van is étel, az ne legyen nagyon sok, hogy maradjon hely az ebédnek. Az ebédre remek ötlet a heti menü fogásaiból válogatni. Fontos, hogy laktózérzékeny, gluténérzékeny, vegetáriánus, vegán, vagy cukorbeteg munkatársaid is jól tudjanak lakni. Jelezd felénk az ételérzékenységeket, valamint a speciális ételigényeket és tudunk javasolni alternatív megoldásokat. A délután folyamán is érdemes beiktatni egy uzsonnát, ahol szintén javasolt a kávék mellett az üdítők megrendelése. Itt némi édes süteménnyel is fel lehet dobni a vendégek hangulatát, így erőt és boldogsághormont tudnak gyűjteni a nap hátralevő részére.

Extra- Wifi, dohányzás, fotózás

Hogy miként függ össze ez a három dolog? Az erős és megbízható vezeték nélküli internet mára elengedhetetlen, hiszen nem biztos, hogy minden résztvevő korlátlan mobil internettel rendelkezik. Fontos, hogy a dohányosoknak is legyen kulturált lehetőségük elvonulni, a social média függők pedig biztosan lőnek majd pár szelfit, hiszen tatai tóparti rendezvényhelyszínünk csodálatos panorámája azokat is megihleti majd, akiknek nem a fényképezés a hobbijuk.

Ha megvan a tökéletes helyszín, akkor készíteni kell forgatókönyvet is. Hogy ez milyen információkat tartalmazzon? Kövesd blogunkat és hamarosan megtudod!