rendezvényhelyszín baráti társaságok

Ezt fogyaszd Szilveszterkor, hogy szerencsésen induljon az újév!

Az új év közeledtével, mindannyian izgatottak vagyunk, kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat a jövő számunkra. Ígéreteket teszünk, elhatározzuk magunkat életmóddal, karierrel, családdal kapcsolatban. Újév napján mindannyian arra törekszünk, hogy megalapozzuk az eljövendő év sikerét, szerencséjét és gazdagságát. A babona szerint a gazdagság, a termékenység és a bőség elősegítéséhez különböző ételek fogyasztásával és praktikákkal is hozzá tudunk járulni. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva álmodta meg séfünk, Tóth Tivadar a Malom és Kacsa újévi menüsorát.

Szilveszteri menü 2022

A korhelyleves egy tipikus szilveszteri fogás, ami minden asztalon kötelező, hiszen káposztával készül, ami pénzt hoz a házhoz! De miért kerül az újévi asztalra malac és lencse? A babona szerint a malacot azért tartjuk az évforduló állatának, mert orrával előre túr, azaz a jövőbe mutat, és ezáltal a szerencsét is kifordítja a földből. Egyesek viszont a gazdagságot és a jólétet azonosítják a malac kövérségével. Míg a csirke vagy a tyúk inkább elkaparja a szerencsét, addig a pulykáról azt tartjuk, hogy egyenesen mérgelődést, veszekedést hoz a házhoz, ezért nem szabad szárnyasokat enni újévkor!

A kimaradhatatlan lencse

A lencse az újév legfontosabb étele. A babona szerint mindegy egyes szem pénzt szimbolizál, azaz minél többet fogyaszt valaki, annál nagyobb gazdagság vár rá a jövő évben. Ereje, szerencsehozó képessége abban rejlik, hogy rengeteg apró szemből áll.

Jól hangzik, igaz? Látogass el hozzánk, kóstold meg a Malom és Kacsa újévi menüsorát és indítsd szerencsésen és ízletesen az új évet! Az ajánlat elérhető December 29 és Január 1 között.