Nem lehetetlen a sikeres rendezvény! –Konferencia szervezése lépésről-lépésre

A rendezvényszervezés mára már külön szakterületté nőtte ki magát, nem véletlenül, hiszen egy sikeres rendezvény a cég, a márka, illetve egyes személyek jó hírnevét és népszerűségét is nagyban növelheti. 

Egy konferencia megszervezése éppúgy komoly felelősség, mint lebonyolítani például egy sajtótájékoztatót, vagy megtalálni a megfelelő csapatépítő programot. A következő tippek segítségével biztosan egy sikeres rendezvény házigazdájaként köszöntheted vendégeid. 

Kapcsolatépítés:

Valljuk be, a konferenciák nem mindig az előadások témájától lesznek olyan fontosak, hanem a kapcsolatok építésétől. Hiszen ez egy remek alkalom, hogy olyan szakmán belüli hasznos kontaktokat szerezzünk, amelyekre máskülönben nem lenne lehetőségünk. Így a szervezés során fontos figyelembe venni azt is, hogy a résztvevőknek biztosítsunk időt az ismerkedésre. 

Költségvetés:

A rendezvények világában arra kell törekedni, hogy az adott keretből a legjobb minőséget biztosítsuk a résztvevők számára. A tervezés során gondold végig, mi passzol a leginkább a vendégkör igényeihez és ehhez mérten válaszd ki a helyszínt, valamint az előadókat.

Helyszín: 

Elsődleges szempont, hogy a helyszín lehetőleg mindenki számára könnyen megközelíthető legyen. Nagyobb városok központi részein általában találunk rendezvény lebonyolítására érdemes helyet, azonban arra is fontos ügyelni, hogy olyan helyszínre essen a választásunk, ami a résztvevők számára is vonzónak tűnik. 

Technológia:

Fontos, hogy a választott helyiség fel legyen szerelve a megfelelő technikai berendezésekkel, illetve, hogy a szünetekben is biztosítva legyenek a megfelelő eszközök a hatékony kommunikációhoz. Mindezekhez remek választás lehet a Malom és Kacsa. A tatai étterem és rendezvényhelyszín Budapesttől csupán 60 km-re található, közel van Komárom-Esztergom megye nagyobb városaihoz, de az M1-es autópálya miatt akár a messzebbről érkező vendégek is könnyedén megközelíthetik.

A bérelhető termek mindegyike klimatizált, vezeték nélküli internetkapcsolattal, projektorral, kivetítőkkel, valamint modern hangtechnikával rendelkezik.
A konferencia végi állófogadás is gond nélkül lebonyolítható, hiszen az étel intoleranciával együtt élő vendégek is bőségesen választhatnak az étterem étlapjáról. A tóparti panoráma pedig megkoronázza a rendezvény sikerét.