tata esküvő helyszín

Esküvői vacsora- ültetési tippek

Eljegyeztek, megvan a dátum, a ruha és a rendezvényház, ezt követően pedig érkezik a rengeteg kérdés, amely érkezhet az esküvőszervezőtől, a dekoratőrtől, vagy a rendezvényhelyszín stábjától. Virág, vagy lufi? Székszoknya, vagy huzat? Ültetési rend, vagy szabad helyfoglalás? Kérdések, melyekre mi tudjuk a válaszokat is és el is áruljuk Neked. Pro és kontra érvekkel segítjük döntésedet. Cikksorozatunk első részében következzen minden, amit az esküvői ültetésről tudni érdemes.

A rendezvényhelyszín

Fontos tudnod, hogy hozott anyagból kell álmodnod, hiszen minden esküvőhelyszínnek megvannak a maga sajátosságai. A Malom és Kacsa egyik erőssége, hogy tóparti esküvő helyszín, profi rendezvényházzal, ahol tényleg szinte minden kérésed teljesíthető. A lakodalom tervezésekor érdemes tisztázni, hogy milyen elrendezésben lehet berendezni a termet. Az utóbbi évek trendje a körasztalos elrendezés, mely praktikus és elegáns. Az egy asztalhoz ültetett családok és ismerősök így tudnak egymással beszélgetni, könnyebben meghallják és megértik egymást.

Ültetési rend, igen, vagy nem?

A válaszunk határozott igen. Egy esküvőn jelentős a vendégsereg, nem szabad rájuk bízni a döntés jogát, mert akkor kaotikus, bábeli zűrzavar alakulhat ki, ami miatt az egész forgatókönyv és az abban szereplő programok csúszni fognak. Érdemes Nektek megálmodni azt, hogy ki kivel üljön. Ezt azonban sokkal könnyebb leírni, mint kivitelezni, hiszen a családon belüli viszonyok sokszor bonyolultak. Ki kit kedvel, vagy éppen nem is ismer, melyik család hány embert jelent pontosan, vannak-e gyerekek a násznépben. Ha igen, akkor hány kiskorú van, valamint mennyire kicsik? Etetőszéket igényelnek, vagy már normál széken ülnek? Szükségük van-e ülésmagasítóra, vagy nem?

Ki kivel üljön

Ha a bonyolult családi szálakat kibogoztátok, akkor jöhetnek a barátok, ismerősök. Őket célszerű ismeretség szerint ültetni, vagy ha nem ismerik egymást, akkor korosztály szerint. Egy jó esküvő alaphangulatához hozzájárul az is, hogy a násznép tagjai jól érezzék magukat egymás társaságában. Ha feszültség van, az nem jó, így érdemes ennek a rizikóját a minimálisra csökkenteni.

A szinglik asztala

Kicsit talán megkülönböztető, de gyakran felmerülő kérdés: kell-e az egyedülállóknak külön asztal? Nos ez függ attól is, hogy hányan vannak és milyen köztük a nemek eloszlása. Ha nagyjából egy korúak és nem csak férfiak, vagy női vendégek, hanem vegyesen vannak, akkor jó ötlet lehet együtt ültetni őket, ez azonban ritkább. Általában az egyedülállók is hoznak magukkal plusz egy főt, hogy ne legyen “ciki” pár nélkül érkezni. Ha pedig mégis egyedül jön, akkor lehet, hogy inkább azokkal ülne, akiket eleve ismer, nem pedig egy asztalnyi idegennel.  A megoldás az, hogy ha megkérdezed a szóló meghívottakat, hogy hoznak-e partnert, ha pedig nem, akkor mi lenne számukra a kényelmesebb az ültetés szempontjából?

Gyerekasztal, babasarok

Szintén kérdéses, hogy hol üljenek a kiskorúak? A legfontosabb, hogy tudnak-e egyedül enni? Ha igen, akkor elméletileg ülhetnek külön, de érdemes egy felnőttnek szemmel tartani őket. A babák és kisgyermekek általában a szüleik mellett ülnek, hiszen rájuk még nagyobb figyelmet kell fordítani. Jó ötlet lehet viszont a családos, gyermekkel érkezőket egy helyre ültetni. mert akkor is lesz közös témájuk, ha sosem találkoztak előtte.

Kövesd blogunkat, hiszen célunk, hogy eligazítsunk Téged az esküvőszervezés habos-babos útvesztőiben!