Történetünk

az öreg tó partján

Egy malomban...

Egyszer volt, hol nem volt két fiatal tatai, akik 30 évvel ezelőtt az Öreg tó partján ismerkedtek meg és kötötték össze örökre az életüket. Ezek vagyunk mi. Gyermekeink felnevelése után úgy döntöttünk szeretnénk, ha más is élvezhetné szerelmünk régi helyszínét, ezért 2016-ban elkezdtük az akkor már több, mint 30 éve a családunk tulajdonában lévő malmok felújítását.

Malom és Kacsa épület

a mi malomkerekünk

Az eredetivel megegyező méretben elkészítettük a Malomkerék mását is, a legutolsó megmaradt fejlesztés szerkezetére építve. A kerék forog is, ha a patakmederben van elég víz. 

Malomtörténelem

A múlt öröksége kötelezett minket arra, hogy tökéletes munkát végezzünk, hiszen az Öreg Kallót az 1760-1770-es években építette fel az Esterházy uradalom, a Tóvárosi, vagy Czégényi malom pedig feltehetőleg egy középkori malom helyén épült. Országosan műemlékvédett épületekről lévén szó, a tervezés és a kivitelezés során folyamatosan egyeztettünk a műemlékvédelmi hivatallal, így eredeti állapotában csodálható meg a három barokk kori, kör keresztmetszetű fa oszlop, a födém gerendák és néhány korabeli falat is sikerült megőriznünk.

Küldetésünk

Tulajdonosokként szeretnénk, ha ez a hely úgy fekvésénél, mint egyéb adottságainál fogva is a tatai kultúra és közösségi élet tökéletes helyszíne lenne. Szeretnéd kedvenc jazz együttesedet, kiállításodat, előadódat nálunk viszont látni, vagy megtanulnál például sós karamellt készíteni, vagy békebeli kovászos, házikenyeret sütni? Kövess minket, hogy ne maradj le rendezvényeinkről. 

Minden programötletet nagy örömmel várunk a sales@malomeskacsa.hu email címre. Ígérjük, hogy igyekszünk majd megvalósítani a kapott kívánságokat!

hu_HUHungarian